Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
sól, pieprz
koperek 1 pęczek
kiełbasa 30 dag
kostka rosołowa 1 szt
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkowac zalac wodą (niezbyt duzo) i ugotować. Wędlinę pokroic w kostkę. Jak kapusta będzie prawie ugotowana dodać kostkę rosołowa, wędline, posiekany koperek i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować. Całość przyprawić do smaku sola i pieprzem i wymieszać. Podawać z młodymi ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 06.05.2011 07:52
Właśnie sezon na nią, a taka kapusta jest pyszna.
eli82 12.08.2010 14:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak