Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    1 mały słoik
  • sól, pieprz

  • koperek

    1 pęczek
  • kiełbasa

    30 dag
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • kapusta

    2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkowac zalac wodą (niezbyt duzo) i ugotować. Wędlinę pokroic w kostkę. Jak kapusta będzie prawie ugotowana dodać kostkę rosołowa, wędline, posiekany koperek i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować. Całość przyprawić do smaku sola i pieprzem i wymieszać. Podawać z młodymi ziemniakami lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

06.05.2011 07:52
Właśnie sezon na nią, a taka kapusta jest pyszna.

eli82

12.08.2010 14:49
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat