Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone płotki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płotki 70 dkg
olej do smażenia 1/4 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone płotki

Rybki oskrobać wypatroszyć i odciąć głowy ,dobrze umyć.Posypać czosnkiem w proszku,białym pieprzem i solą.Schować do lodówki na godzinę.Płotki panierować w mące i smażyć na oleju na niewielkim ogniu po 4 minuty z obu stron.Płotki nie powinny być bardzo mocno podsmażone aby można było wyjąć ości podczas jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 19.09.2013 10:13
super są takie ryby
adelajda 04.08.2013 19:56
chętnie zjem ale kto je zrobi :)
Dorota59 05.07.2013 17:14
smakowite rybki
Rafał10 04.07.2013 10:12
Cudownie się prezentują!
Gary Michy 02.07.2013 23:29
Ja też jestem córką wędkarza więc smak smażonych rybek to mój smak dzieciństwa pycha! :)
Habibi 02.07.2013 16:52
Jestem córką wędkarza, więc znam smak słodkowodnych ryb :) Od dziecka lubiłam chrupać wysmażone płetwy ogonowe w takich rybek ;)
IwonaDD 02.07.2013 16:19
pyszne są takie rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak