Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinkowy chłodnik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 400 gram
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
śmietana 30% 200 gram
jajko ugotowane na twardo 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 3 ząbki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
buraczki konserwowe 200 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinkowy chłodnik

Gotujemy botwinkę -kroimy drobno listki łodyżki i maleńkie buraczki, dodajemy przyprawy i buraczki konserwowe zmielone z czosnkiem . Gotujemy dosłownie chwilkę z dodatkiem kucharka . Na koniec dodajemy śmietanę i gotowe. Jaja gotuje kroje na ćwiartki i zalewam botwinką pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 16.02.2014 12:08
wygląda smacznie
meg1984 03.07.2013 09:55
smaczny chłodnik :)
SmakolykiJoanny 02.07.2013 12:30
Ależ Rafał / Kinga a krzycz sobie ile wlezie jak soc mi się bardzo podoba tez tak okazuje entuzjazm :) hi hi
Rafał10 02.07.2013 10:33
Zjadłabym!!! Uwielbiam jajka :) Chłodnik boski, idealne podanie! Piękny kolorek! Wiem, że krzyczę tymi wykrzyknikami ale narobiłaś mi tym chłodniczkiem wielkiej ochoty i pewnie u mnie w przepisach niedługo też się pojawi :)
idealme 02.07.2013 10:31
pysznie wygląda :)
gosia1988 02.07.2013 10:20
ale mi apetytu narobiłaś :)
aisza1 02.07.2013 07:37
dobry na upalne dni
Ola1984 02.07.2013 07:27
Bardzo lubię i często robię taki chłodnik. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak