Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 0,5 kg
jajko 2 sztuki
drożdży 0,5 kostki
cukru 2 łyżki
soli 1 szczypta
mleko 1 szklanka
masła 100 g
budyniu waniliowego 2 opakowania
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z budyniem

Kroki postępowania

1
Odlać 0,5 szklanki mleka i delikatnie podgrzać. Następnie przelać do miseczki,rozkruszyć drożdze,wsypać cukier i szczyptę soli. Wymieszać. Przykryć i pozostawić na 15 minut. Masło roztopić i ostudzić. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość wsypać pozostałą mąkę, wbić jajka, wlać mleko oraz masło.Dokładnie ciasto wyrobić.Ponownie pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Krok 1 - Bułki z budyniem foto
2
Budynie rozrobić według przepisu na opakowaniu. Ciasto rozwałkować na płat. Wyłożyć masę budyniową i zwinąć jak roladę. Pokroić w plastry.
Krok 2 - Bułki z budyniem foto
3
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i ułożyć krążki bułek. Posmarować rozbełtanym białkiem. Piec ok 20-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Bułki z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.07.2013 19:21
smaczne bułeczki
marta1221 01.07.2013 21:14
bułeczki wyglądają perfekcyjnie
paulina2157 01.07.2013 21:04
pięknie wyglądają
Sylwia26 01.07.2013 20:39
aż chce się zjeść :)
Renata9 01.07.2013 20:31
super bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak