Polska klasyka- schabowy z piersi kurczaka i frytki

Polska klasyka- schabowy z piersi kurczaka i frytki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0,4 kg
  • frytki

    1 kg
  • jaja

    1
  • panierka do kurczaka prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka pokroić na plastry i lekko rozbić. Przyprawić tak jak każdy lubi. Następnie zamaczać w roztrzepanym jajku z odrobiną mleka i obtaczać w panierce. Smażyć po 4 min każdą stronę. Dla leniwych- frytki mrożone lub własnej roboty. Przygotować wg przepisu na opakowaniu :)

Do tego zestaw surówek!

30 min i obiadek dla całej rodziny!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

01.07.2013 19:39
frytki mało polskie a już na pewno nie mrożone, miał być schabowy a jest filet z kurczaka - w sumie przepis nie wiadomo na co....

Kuchenka

01.07.2013 16:52
przepyszne

wiola333

01.07.2013 16:46
smacznie ale ciut niezdrowo

Ewa104

01.07.2013 16:45
Frytek do polskiej klasyki bym nie zaliczyła,ale jak kto woli.

Megg

01.07.2013 16:33
pyszne danie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat