Sposób przygotowania

Umyty i oczyszczony filet z halibuta zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Na patelni podsmażyć bekon, szalotkę, kaszę i bób, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
W rondelku na łyżce masła podsmażyć szalotkę, dodać miód, buraczki wraz z zalewą, wino, miód pitny i przyprawy. Całość gotować do momentu zgęstnienia sosu, a następnie zaciągnąć pozostałym masłem i doprawić do smaku.
Filety z halibuta piec przez około 20 minut w temperaturze 180˚C. Tak przygotowaną rybę podawać na gorącym, aromatycznym pęczaku z bobem. Danie udekorować chipsami z bekonu, kaparami i kiełkami, a następnie polać przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    arbuzowo

    Uwielbiam halibuta. Zastanawiam się tylko czy połączenie tłustej ryby z bekonem nie jest już za ciężkie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    ciekawe połączenie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Moje gusta smakowe.... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !