Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z truskawkami i rabarbarem
Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, wyjąć z lodówki większą część ciasta i wyłożyć na papier. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15 minut, do zrumienienia. Gorące jeszcze ciasto oprószyć bułką tartą. Na ciasto wyłożyć rabarbar (wcześniej oczywiście obrany, pokrojony w drobna kostkę i zasypany cukrem; trzymać rabarbar tak długo aż puści sok, sok można wypić). Na rabarbar wyłożyć ubitą pianę z białek + kisiel cytrynowy + cukier ( cukru dodać do smaku, zależy czy ktoś lubi bardziej słodkie, czy też mniej). Następnie na pianie poukładać obrane z szypułek truskawki. Potem skubać i kłaść na truskawki resztę ciasta, które nam jeszcze zostało.
Wstawić gotowe ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 40 minut do zrumienienia ciasta. SMACZNEGO !!!