Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serca wołu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serce 1
mąka pszenna 5 łyżek
marchewka 2
papryka czerwona 2
cebula 2
woda
sól do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serca wołu

Kroki postępowania

1
Serce wołu oczyszczamy. Dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Gulasz z serca wołu foto
2
Pokrojone kawałki obsypujemy mąką. Dodajemy przyprawę Prymat i mieszamy.
Krok 2 - Gulasz z serca wołu foto
3
Na rozgrzany malec wrzucamy kawałki mięsa. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę oraz marchewki. Podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy do miękkości przez około 1,5 godziny. Można doprawić do smaku solą. Smacznego.
Krok 3 - Gulasz z serca wołu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.06.2013 16:29
nigdy nie probowale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak