Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszki ryżowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 300 g
ryż preparowany 100 g
margaryna 1/3 kostki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszki ryżowe

Kroki postępowania

1
Krówki obieramy z papierków i topimy w garnku na małym ogniu.
Krok 1 - Szyszki ryżowe foto
2
Dodajemy po trochu margaryny i tworzymy jednolitą masę.
Krok 2 - Szyszki ryżowe foto
3
Żeby szyszki były 2 kolorowe, połowę masy odlewamy i dosypujemy połowę ryżu. Tworzymy szyszki i zostawiamy do ostygnięcia.
Do drugiej połowy masy krówkowej dodajemy kakao i mieszamy, następnie dodajemy resztę ryżu i również formujemy szyszki
Krok 3 - Szyszki ryżowe foto
4
Zostawiamy do wystygnięcia.
S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 4 - Szyszki ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agami882 15.12.2013 16:46
Świetny przepis i genialny sposób podania :) Proste i wygodne
wyattearp 30.06.2013 21:24
pysznie wglądają
Janina 30.06.2013 19:00
Bardzo fajne te szyszki, uwielbiam;)
Adamorek 30.06.2013 14:42
zdrowy deser
kupiska 30.06.2013 14:38
ale fajnie wygladaja
bogusia19 30.06.2013 14:27
kiedyś robiłam ale dawno to było
jozefinach 30.06.2013 14:22
Moja mama takie robiła jak byliśmy mali.
migotka28 30.06.2013 14:17
pyszności który dawno nie jadłam
Dorota76 30.06.2013 14:17
to jest pyszne
dodi 30.06.2013 14:09
uwielbiam szyszeczki
Marta1986 30.06.2013 13:41
pyszności słodkości
Cranberry 30.06.2013 13:15
pyszności :)
danusia19671 30.06.2013 13:14
Super przepis, ląduje do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak