Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska niespodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
truskawki 8 sztuk
rabarbar 1 łodyga
białko 1 szuka
baton 1 muesli

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska niespodzianka

Kroki postępowania

1
1. Ciasto francuskie należy podzielić na kwadraty, wychodzi ich osiem sztuk,
Krok 1 - Francuska niespodzianka foto
2
2. Batona dzielimy na osiem kawałków.
Krok 2 - Francuska niespodzianka foto
3
3. Na kwadratowy kawałek ciasta francuskiego układamy kawałek batona, pół truskawki i kawałek rabarbaru (truskawki i rabarbar rzecz jasna trzeba wcześniej umyć i osuszyć).
Krok 3 - Francuska niespodzianka foto
4
4. Każdy kwadrat ciasta składamy na pół i dociskamy. Za pomocą widelca robimy rąbki dookoła ciasteczek.
Krok 4 - Francuska niespodzianka foto
5
5. Układamy je na wyłożonej pergaminem blaszce i smarujemy rozbitym białkiem. Pieczemy około 15-20 minut
Krok 5 - Francuska niespodzianka foto
6
Gotowe ciasteczka powinny się ładnie zezłocić.
Krok 6 - Francuska niespodzianka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.04.2014 00:26
Zawsze dobre.
reniatka 29.06.2013 16:34
fajne ciasteczka wyszły
SmacznaPyza 29.06.2013 15:29
w jakiej temperaturze pieczesz takie ciastka ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak