Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kaszą perłową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
ziemniaki 6 szt
koperek 2 pęczki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
żeberka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
kasza 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kaszą perłową

Wymoczyłam żeberka , zalałam wodą dodałam ziele angielskie liść laurowy i gotowałam na małym ogniu. Kiedy ugotowało się mięso obrałam je i dodałam do zupy. Dopiero wtedy dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i startą marchew na wiórka . Dodałam jarzynkę do smaku i kaszę perłową mieszałam co jakiś czas .Kiedy warzywa zmiękły dodałam koperek pokrojony drobno . Gotowałam jeszcze z 20 minut i podawałam . Zupa wyszła przepyszna .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 25.02.2014 16:02
smakowita zupa
Agata/MANTIS-KITCHEN 30.06.2013 11:15
Fajnie wykombinowane .
Ewa104 29.06.2013 21:29
Fajna odmiana koperkowej.
gosia561 29.06.2013 13:54
pożywna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak