Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek zielony 1/2 kg
parówki 4 szt
koperek 1/2 peczka
sól, pieprz
kostka rosołowa 1 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 płaska łyżka
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z groszkiem

Kapuste poszatkować. Zalać wodą (nie za dużo) i gotować. Do prawie ugotowanej kapusty (ok. 20 minut przed końcem gotowania) dodać groszek i kostkę rosołową. Jak groszek będzie ugotowany dodać pokrojone w plasterki parówki, koperek, zioła prowansalskie, ocet balsamiczny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pogotować jeszcze ok. 5 minut. Podawać z młodymi ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 03.09.2010 12:48
fajnie wygląda
buksiak12 03.09.2010 12:47
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:18
mniam mniam
Dorota71 03.09.2010 12:18
kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:04
i fajnie wygląda
Emilia22 03.09.2010 11:03
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak