Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kilka ładnych, duzych truskawek
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.
truskawki 1/2 (zmiksowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z truskawek

Galaretke razem z żelatyna rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. jak troche przestygnie wlać do zmiksowanych truskawek i wszystko dokładnie wymieszać. Całośc wlać do salaterki i dodać pokrojone na ćwiartki truskawki, delikatnie zamieszać. Włożyć do lodówki i poczekac aż całkowicie sie zestali. Gotową galaretkę włozyć razem z salaterką na chwilę do gorącej wody, nakryć talerzem i wszystko szybko odwrócić. Całość mozemy udekorowac truskawkami i bita smietaną. Kroić na porcje jak torta. Możemy też galaretke włozyć do małych salaterek i podawać je bezpośrednio w nich.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 16.04.2012 22:05
przepis pierwsza klasa - wypróbuje
eli82 18.11.2011 16:26
pyszne!
Sarenka 11.01.2011 17:34
Nie moge sie doczekac sezonu truskawkowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak