Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki z kaszy manny podawane z rosołem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 100 g
masło 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki z kaszy manny podawane z rosołem

Kroki postępowania

1
Zagotowujemy litr wody osolonej z dodatkiem łyżeczki masła. Wsypujemy 100g kaszy manny. Gotujemy około 3 minut aż zgęstnieje cały czas mieszając.
Krok 1 - Kostki z kaszy manny podawane z rosołem foto
2
Ugotowaną kaszę przelewamy do płaskiego naczynia lub od razu na deskę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie kaszę mannę kroimy na kwadraty lub romby, według uznania.
Krok 2 - Kostki z kaszy manny podawane z rosołem foto
3
Porcje kaszy układamy na talerzu i zalewamy gorącym rosołem. Posypujemy na wierzchu natką pietruszki. Smacznego
Krok 3 - Kostki z kaszy manny podawane z rosołem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 04.07.2013 08:32
A ja najbardzie lubie taką kaszę z rosołem wołowym - to mój smak dzieciństwa:)
w mojej kuchni 28.06.2013 16:25
lubię taką kaszę a najlepiej w zupach owocowych
biatriss 28.06.2013 14:20
Jej! super dodatek do rosołku ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak