Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z nutą kardamonu i gozdzików

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
pałki z kurczaka 4 szt
Goździki całe Prymat 4 szt
kardamon 2 ziarenka
pomidorki z puszki 400 gram
białe wino 125 gram
miód płynny 2 łyżki
skórka pomarańczowa 2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z nutą kardamonu i gozdzików

Nie ma to jak zupa lekko strawna pyszna i Pomidorowa za którą u mnie przepadają :). Tym razem postanowiłam dodać trochę innych przypraw niż dotychczas . Zupa wyszła inna ale tez bardzo smaczna .



Nic prostszego gotujemy rosół na pałkach z kurczaka dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, sól pieprz kardamon i goździki . Po ugotowaniu rosołu wyjmujemy nasze przyprawy albo i nie to zależy od was . Dodajemy pomidory z puszki gotowałam , aż się rozgotowały ( Jednak kiedy widać kawałki pomidora fajniej wygląda) . Podawałam z makaronem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 27.06.2013 23:15
Zjadłabym porcyjkę takiej zupki.
Pyszota 27.06.2013 21:37
jaka musi być aromatyczna, super
Piotr-21 27.06.2013 21:15
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak