Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta

    1 sztuka
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • pieprz czarny ziarnisty

    4 sztuki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Szklimy na łyżce oleju. Dodajemy poszatkowaną kapustę i przesmażamy razem z cebulą przez 2-3 minuty. Podlewamy odrobina wody i dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listek laurowy. Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy łyżkę mąki rozmieszanej z niewielką ilością zimnej wody, co sprawi że będzie bardziej aksamitna. Zagotowujemy. Całość doprawiamy do smaku solą, pierzem świeżo mielonym, szczyptą cukru i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

25.05.2016 09:50
moja ulubiona :)

mufinka79

28.06.2013 12:18
Dziękuję bardzo!

dziewczyna_z_kodeksem

27.06.2013 21:29
bardzo smakowicie wygląda !

danusia19671

27.06.2013 20:11
Jak ja lubię , taką kapustkę z koperkiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat