Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane roladki drobiowe ze szpinakiem

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 3 sztuka
szpinak mrożony 200 gram
czosnek 2 ząbek
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej 1/2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane roladki drobiowe ze szpinakiem

Piersi z kurczaka przeciąć na pół ale nie do końca. Po rozłożeniu powinien powstać jeden duży płat. Natrzeć solą, pieprzem i odstawić. Na oleju z dodatkiem masła zrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać szpinak i smażyć do rozmrożenia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową i doprawić solą i pieprzem. Farsz przestudzić. Na piersiach rozsmarować szpinak i zwinąć ciasno w roladkę. Owinąć w folię spożywczą i uformować w kształt "cukierka", wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone roladki wyjąć z folii, posmarować olejem i grillować na grillu elektrycznym lub zwykłym do miękkości z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 27.06.2013 19:22
ale to musi być pyszne! :)
Bernadeta1 27.06.2013 14:35
ze szpinakiem pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak