Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z truskawkami i płatkami owsianymi na kefirze.
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam na nią łyżką porcje surowego ciasta na racuchy.Smażyłam racuchowe placki z obu stron na niedużym ogniu.
Racuchy są słodkie i przyjemnie chrupiące za sprawą wysmażenia i zawartości płatków owsianych w nich.W ich środku także poukrywały się smakowite usmażone truskawki.Racuchy przyjemnie waniliowo pachną.Oczywiście można sobie dodać do nich cukier i truskawki w ilości wedle własnego upodobania,smaku.Ja dodałam do nich solidną porcję truskawek i 3 łyżki cukru i taka ilość tych składników była według mnie w sam raz.Moje racuchy są bezjajeczne,ale jak ktoś woli z dodatkiem jajka,to może je wbić do surowego ciasta.Racuchowe placki znikały w tempie ekspresowym.