Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak cebulowo-porowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
cebuli 2 szt.
pora 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak cebulowo-porowy

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. W naczyniu wymieszać pokrojone w drobną kostkę cebule, pokrojonego pora, sól, pieprz czarny, pikantna przyprawę do kurczaka, 2 łyżki sosu chili z ananasem i 2 łyżki oliwy z oliwą. Dodać mięso, wymieszać, przykryć folią do żywności i pozostawić w chłodnym miejscu przez 24 godziny.

Następnego dnia całość przełożyć na patelnię i podsmażać, aż mięso będzie miękkie. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 21.11.2011 21:40
nie ma to jak cebulowate
Ela15 22.07.2011 14:27
fajny przepis
Misiek1 06.05.2011 12:49
apetyczny
Nina7 12.08.2010 19:14
Ciekawe połączenie. Na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak