Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi gryczane w papilotach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 4 szt.
mąki gryczanej 2 szklanki
kwaśnej śmietany 2 szklanki
masła 5 łyżek
cukru 2 łyżki
cukru waniliowego 2 dag
twaróg 15 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi gryczane w papilotach

Z 2 jajek, mąki gryczanej, kwaśnej śmietany i szczypty soli wyrobić miękkie ciasto. Rozwałkować je cienko. W naczyniu zagnieść biały twaróg z 2 żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem. Duże arkusze papieru przekroić na cztery części, posmarować masłem. Kłaść na nie cienkie placki ciasta, na nie po łyżce twarogu. Pierożki składać na pół, zlepić brzegi. Papier też zawinąć. Papiloty z pierożkami poukładać na blasze, wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury180ºC i piec tak długo, aż papier się zrumieni (wówczas pierożki będą gotowe).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 19.10.2012 18:16
super
Gosia40 30.08.2012 10:21
Wypróbowałam :) pyszne
Małgorzata106 03.07.2012 13:47
super
Edyta38 05.07.2011 16:30
mniam mniam
malaczarna23 19.03.2011 08:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak