Roladki z pstrąga z kurkami

Roladki z pstrąga z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    2 szt
  • mąka

  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

  • kurki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby sprawić i wyfiletować (pozostawić skóre). Z każdego pstrąga powinniśmy otrzymać 2 filety. Filety natrzeć solą i pieprzem. Kurki usmażyć na oleju, przestudzić i zmiksować (najlepiej blenderem) lub bardzo drobno posiekać. Na każdą rybę, w szerszym końcu, kłaść porcję kurek, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i opanierować w mące. Roladki smażyć na oleju (tym na którym smażyły sie kurki, w razie potrzeby uzupełniając) ze wszystkich stron. Podawać ciepłe. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

18.04.2011 07:29
Fajne połaczenie, uwielbiam pstrągi.

eli_555

29.09.2010 22:12
ale pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat