Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg
szynka 10 plasterków
ser żółty 30 dag
jajko
czosnek 7-8 ząbków
masło do smażenia
sól
pieprz
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa

Szpinak płuczemy, osuszamy, siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szpinak i dusimy. Do szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawiamy całość do smaku. Na koniec smażenia dodajemy śmietanę i odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto francuskie rozwijamy. Nakładamy na nie szpinak, tylko zostawiamy wolne brzegi ciasta. Na szpinak układamy szynkę, na szynkę starty żółty ser. Zawijamy wzdłuż krótszego boku. Po zwinięciu dokładnie sklejamy boki. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 220st około 12 minut. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.08.2013 19:11
dla mnie super smaki :)
mysza75 12.08.2013 20:02
Jakie pyszności, az ślinka leci
arbuzowo 26.06.2013 22:20
Bardzo lubimy takie roladki!
arbuzowo 26.06.2013 22:17
Bardzo lubimy takie roladki!
26.06.2013 20:44
fajny pomysł
Luki 26.06.2013 19:50
świetna rolada
Wiesława1 26.06.2013 19:41
uwielbiam dania ze szpinakiem
Papryczka 26.06.2013 19:34
bardzo zachęcająca
V_kuchareczka 26.06.2013 19:28
smakowicie wygląda
jasiek 26.06.2013 18:45
doskonały przysmak
Gracer 26.06.2013 18:39
wygląda super
mufinka79 26.06.2013 18:32
Wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak