Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałka pomarańczowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chałka 4 kromki
pomarańcza 1
masło 2 łyżki
serek homogenizowany
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chałka pomarańczowa

Pomarańczę wymyć, osuszyć i zetrzeć skórkę na tarce o małych oczkach. Wymieszać z 2 łyżkami miękkiego masła. Cząstki pomarańczy oczyścić z błonek i zostawić do dekoracji. Kromki chałki posmarować masłem pomarańczowym z obu stron i zrumienić na patelni na małym ogniu. Podawać z serkiem homogenizowanym i cząstkami pomarańczy. Można posypać cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 18.08.2013 23:04
słoneczna :)
V_kuchareczka 26.06.2013 19:30
ale pyszności
iza0823 26.06.2013 16:01
apetycznie wygląda
idealme 26.06.2013 15:22
ale to musi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak