Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 blaty
śmietana kremówka 1 litr
galaretka 2 kolory
żelki
cukier waniliowy
śmietan fix 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z galaretką

biszkopt nasączyć ulubionym pączem. galaretkę rozpuścić każdą w 1 szklance wody, odstawić do całkowitego stężenia. śmietanę ubić mikserem ze śmietan fixem. 1/3 odłożyć do innego naczynia, resztę wymieszać z pokrojoną w drobną kostkę galaretką. przygotowaną masą przełożyć biszkopty.pozostałą śmietaną obłożyć tort od góry i po bokach. udekorować w dowolny sposób. ja dekorowałam żelkami i posypką. można też pozostawić trochę galaretki i coś z niej wyciąć

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak