Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki kurze

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • sól, pieprz

  • smalec

    2 (gęsi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki oczyścić z błon. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu i partiami obsmażyć na nim watróbki. Wątróbki (bez tłuszczu) przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę smalcu i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wątróbek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z pieczywem. Smalec gęsi przypadkiem znalazłam w Kauflandzie. Można go też kupić w sklepach z żywnością ekologiczna itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

12.06.2012 08:44
smacznie wygląda.

IZABELA29

08.05.2012 16:44
ja uwielbiam wątróbkę

ZEWA

16.09.2011 09:15
uwielbiam wątróbkę, a na gęsim smalcu jeszcze nie robiłam. Mam zamrożoną gęś, ale czekam na jakąś super okazję aby ją przyrządzić.

anemon

06.09.2011 06:33
Bardzo apetycznie wygląda.

Sarenka

08.07.2011 19:52
Gesi smalec zawsze zachowuje w sloiczku, po wczesniejszym obsmazeniu miesa. Jest rewelacyjny.

ewa84

17.04.2011 18:49
mniam

eli_555

04.11.2010 22:20
pycha

Mati13

15.10.2010 15:59
bardzo fajne

agnieszka189

01.10.2010 11:41
zachęcające

Malinka

27.08.2010 19:44
Co prawda nie przepadam za wątróbką, ale Twoja wyglada bardzo apetycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat