Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki kurze 1/2 kg
cebula 1 szt
sól, pieprz
smalec 2 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

Wątróbki oczyścić z błon. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu i partiami obsmażyć na nim watróbki. Wątróbki (bez tłuszczu) przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę smalcu i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wątróbek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z pieczywem. Smalec gęsi przypadkiem znalazłam w Kauflandzie. Można go też kupić w sklepach z żywnością ekologiczna itp.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek Szczecin 01.12.2023 23:14
Robię podobnie, jak już wszystko razem smażę dodaje trochę przypraw tych co do curry Madras. Dolewam pół kieliszka czerwonego wina i dalej mieszam na patelni. Wszystko blenduje, wkładam do małych pojemników po 200g i zalewam odrobina smalcubgesiego. boskie mówię Wam drogie Panie
ben-ka 12.06.2012 08:44
smacznie wygląda.
IZABELA29 08.05.2012 16:44
ja uwielbiam wątróbkę
ZEWA 16.09.2011 09:15
uwielbiam wątróbkę, a na gęsim smalcu jeszcze nie robiłam. Mam zamrożoną gęś, ale czekam na jakąś super okazję aby ją przyrządzić.
anemon 06.09.2011 06:33
Bardzo apetycznie wygląda.
Sarenka 08.07.2011 19:52
Gesi smalec zawsze zachowuje w sloiczku, po wczesniejszym obsmazeniu miesa. Jest rewelacyjny.
ewa84 17.04.2011 18:49
mniam
eli_555 04.11.2010 22:20
pycha
Mati13 15.10.2010 15:59
bardzo fajne
agnieszka189 01.10.2010 11:41
zachęcające
Malinka 27.08.2010 19:44
Co prawda nie przepadam za wątróbką, ale Twoja wyglada bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak