Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w liściach winogronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety miruny
sól do smaku
liść winogronowy kilka szt. (białe)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w liściach winogronu

Kroki postępowania

1
Filety ryby pokroić na mniejsze porcje tak aby można było je zawinąć w liście winogron. Rybę oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Liście winogronu opłukać i osuszyć.
Krok 1 - Ryba w liściach winogronu foto
2
Na liściach układać kawałki ryby i zawijać liść. Przebić wykałaczką aby podczas pieczenia się nie rozłożył.
Krok 2 - Ryba w liściach winogronu foto
3
Smażyć na patelni grillowej lub grillu przez ok 10 minut . Po upływie 5 minut przełożyć na drugą stronę.
Krok 3 - Ryba w liściach winogronu foto
4
smacznego
Krok 4 - Ryba w liściach winogronu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 13.01.2014 07:22
nie jadłem moja strata
migotka28 26.06.2013 19:37
nigdy nie jadłam liści winogron
Róża1 26.06.2013 13:59
myślę że rybka będzie pyszna:-)
kasienka23 26.06.2013 12:58
fajny przepis, ja tez mam pewien pomysł na wykorzystanie liści winogron tylko na razie jeszcze nie mam do nich dostępu ;)
bogusia19 26.06.2013 11:05
jestem ciekawa smaku
Paolcia 26.06.2013 10:58
hmmm pomysłowe :)
dodi 26.06.2013 10:50
przepis warty wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak