Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z awokado II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 2 szt
awokado 1/2 szt
jajko 1 szt
liście świeżej mięty 2-3 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z awokado II

Piersi rozbić, kazdą przekroic na pół. Awokado rozgnieść widelcem, dodać 1 łyżeczke oleju, pieprz cytrynowy, sól oraz bardzo drobno posiekane liście mięty. Wyrobić na jednolita mase. Mieso smarować najpierw z jednej strony pastą z awokado, panierować z tej strony w mące, nastepnie odwracamy mięso i to samo robimy z drugiej strony. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.06.2012 20:18
nie jadłam takiego połączenia.
eli_555 29.09.2010 22:06
fajny przepisik
Ewa104 16.09.2010 10:25
Ciekawe połączenie!
danusia19671 31.08.2010 17:36
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak