Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser a'la trifle

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1
jagody 1/2 szkl
maliny świeże 1/2 szkl
budyń waniliowy 1
mleko 1/2 l
śmietana 30%
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Deser a'la trifle

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Przelać do szerokich szklanek/pucharków, wrzucić owoce i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Na zastygniętą galaretkę wykładamy budyń, na to bitą śmietanę. Całość przystrajamy owocami i listkami mięty. Można posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.10.2013 06:57
kusząca propozycja
barbara11561 23.10.2013 11:07
przepysznie wygląda ten deserek
KasiaK90 26.06.2013 13:11
rewelacyjny deser!
lara 26.06.2013 11:16
pięknie wygląda
iza0823 26.06.2013 09:10
swietne na lato
Mniam 26.06.2013 07:50
Bardzo ładnie wygląda.
Adamorek 25.06.2013 23:51
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak