Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowe z czereśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8jajek
Cynamon mielony Prymat pół łyżeczki
orzechy laskowe 2-3 łyżki
masło
rodzynki 3-4 łyżki
czereśnie szklanka
budyń waniliowy pół torebki
cukier puder
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowe z czereśniami

Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywną pianę.Żółtka wymieszać z cynamonem i 3-4łyżkami cukru na pulchną masę.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Dodać do żółtek razem z posiekanymi orzechami,białkami i rodzynkami.Usmażyć na maśle po kolei 2 duże placki i podzielić je na małe kawałeczki.
Budyń wymieszać z niewielką ilością wody,dodać do czereśni i podgotować. Podawać z placuszkami i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 15.08.2010 09:55
wygląda smakowicie
bernika 13.08.2010 22:22
zdjecie z gazety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak