Placuszki jabłkowe z czereśniami

Placuszki jabłkowe z czereśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8jajek

  • cynamon mielony

    pół łyżeczki
  • orzechy laskowe

    2-3 łyżki
  • masło

  • rodzynki

    3-4 łyżki
  • czereśnie

    szklanka
  • budyń waniliowy

    pół torebki
  • cukier puder

  • jabłka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywną pianę.Żółtka wymieszać z cynamonem i 3-4łyżkami cukru na pulchną masę.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Dodać do żółtek razem z posiekanymi orzechami,białkami i rodzynkami.Usmażyć na maśle po kolei 2 duże placki i podzielić je na małe kawałeczki.
Budyń wymieszać z niewielką ilością wody,dodać do czereśni i podgotować. Podawać z placuszkami i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

15.08.2010 09:55
wygląda smakowicie

bernika

13.08.2010 22:22
zdjecie z gazety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat