Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada grejpfrutowo-bananowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grejpfrut 700 g
banan 300 g
cytryna 1 szt.
cukier 400 g
żelfix 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada grejpfrutowo-bananowa

Grejpfruty i cytrynę sparzyć, obrać, usunąć błonki i pestki, rozdrobnić. Z bananów zdjąć skórkę, podzielić na kawałki. Owoce zmiksować, gotować 20 minut, mieszając. Ostudzić. Wymieszać z cukrem i żelfixem, ponownie gotować kilka minut. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 06.03.2014 09:47
Dla mnie nowość!
Klausia 19.01.2014 15:05
bardzo ciekawy pomysł na marmoladę :)
kuklik 28.11.2013 08:48
orginarna marmolada
alaaa 18.10.2013 19:49
jestem bardzo ciekawa smaku
adelajda 26.07.2013 14:57
smacznie wygląda
mysza75 21.07.2013 12:26
super połączenie :-)
Alex_M 26.06.2013 10:14
super polaczenie
Ania321 25.06.2013 22:33
ciekawe połączenie smaków, musi być pyszna :)
Habibi 25.06.2013 22:23
uwielbiam i również robię przetwory z egzotycznych owoców :)
jerzy3 25.06.2013 22:23
nie jadłem nigdy czegoś podobnego
marta1221 25.06.2013 22:15
Łucjo czytając przepis łatwo się domyśleć że 70 g grejpfruta czy 30 g banana to za mało na marmoladę :) pyszna musi być
kokoszka
kokoszka 25.06.2013 22:13
pycha zjadlabym
Łucja 25.06.2013 22:08
ma być 700 g grejpfruta i 300 g bananów, mam nadzieję że się edytuje :)
paulina2157 25.06.2013 22:07
fajna nigdy nie jadałam takiego połączenia w marmpoladzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak