Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon cytrusowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4 sztuki
cukier 4 łyżki
cytryna 1 sztuka
mandarynki w puszce w zalewie 1 puszka
kostki lodu
półsłodkie białe wino 1/2 litra
woda 1/2 litra
wódka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon cytrusowy

Cukier wsypujemy do rondelka i zagotowujemy ze szklanką wody,zostawiamy do wystygniecia.
Pomarańczę przekroić na połóki i wycisnać dobrze sok,cytryne sparzyć pokroić na kawałeczki. Do dzbanka włożyc kostki lodu ,wlać wino osączone mandarynki cytrynę i wlać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy,wlać wódkę uzupełnić woda mineralną .
Wymieszać wszystko razem i wlać do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 23.02.2014 21:32
smaczny kruszon, wpraszam się:)
ssylwiaa 25.06.2013 21:14
chętnie bym wypiła ;)
Pyszota 25.06.2013 20:41
super pomysł
KasiaK90 25.06.2013 18:39
uwielbiam! :)
Sylwia26 25.06.2013 18:38
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak