Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 5 łyżeczek
czekolada gorzka 60 gramów
jajko 1 sztuka
mleko 1,2 szklanki
aromat migdałowy 8 kropel
rodzynki 1 garść
kokos 2 łyżki
skórka z połówki cytryny
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki

1. Mąkę, cukier, proszek, kakao, pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę, rodzynki, kokos, starta skórka z cytryny wymieszać łyżką.
2. Oliwę (nie miałam w domu oleju), jajo, mleko i aromat waniliowy wymieszać trzepaczką.
3. Wszystkie składniki (suche i mokre)wymieszać.
4. Ciastem wypełnić papilotki. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 25.06.2013 20:50
Mmm:) Uwielbiam czekoladowe ciastka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak