Chleb smażony - wersja najprostsza

Chleb smażony - wersja najprostsza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

  • ew. cukier

  • chleb czerstwy

    kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każda kromke chleba lekko zmoczyć woda z obu stron i od razu kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepły z konfiturami lub cukrem jako samodzielne danie lub jako dodatek do zupy ogórkowej lub kapuśniaku z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

04.07.2012 23:11
jadłam ale bez cukru

caroline1983

11.10.2010 00:27
Kolejny pomysł z babcinej kuchni :)

misia53

03.10.2010 19:00
Na taki pomysł nie wpadłam

justyna111

14.09.2010 17:44
super

marzencia2007

13.09.2010 16:39
nigdy nie jadłam takiego chlebka ale fajnie wyglada :)

Karolcia12

09.09.2010 20:53
musze koniecznie spróbować

plocia

09.09.2010 20:04
taki chlebek jest pyszny :P palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat