Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 3 litry
ziemniaki 4-5 szt
przecier z kiszonych ogórków (lub startych na tarce z dużymi oczkami kiszonych ogórków) 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na rosole

Rosół zagotować, do wrzącego dodac obrane i pokrojone w kostke ziemniaki. Gotowac 15-20 minut, po tym czasie dodać przecier ogórkowy. Gotować do czasu az ziemniaki sie ugotuja. Zabielić śmietana, przyprawic do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 11.05.2012 16:41
lubię ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak