Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
woda
masło 2 łyżki
sól do smaku
ocet 2 łyżeczki
mąka do zagęszczenia
szczypiorek do smaku
koperek do smaku
przyprawa do zup do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 1 kulka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda

Kapustę młodą szatkujemy i zalewamy wodą, gotujemy razem z solą, zielem angielskim , liściem laurowym i przyprawą uniwersalną kucharek. Po chwili dodajemy masło i mieszamy dokładnie, po czym wlewamy ocet (można też dodać troszkę cukru dla złamania smaku)i magę (według uznania). Pod koniec dodajemy szczypiorek i koperek poszatkowany. Gotujemy do miękkości, rozrabiamy mąkę w 1/4 szklanki wody i wlewamy do kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 28.06.2013 08:38
młoda najlepsza :-)
SmacznaPyza 25.06.2013 11:47
nie podoba mi się, zieleniny wcale nie widać ....
Janina 25.06.2013 09:19
Pyszna młoda kapustka;)
bogusia19 25.06.2013 09:08
mniam, mniam
Rossie 25.06.2013 09:00
pycha, ale bez szczypiorku robię, duuużo koperku za to i cebulę duszoną na maśle.
dodi 25.06.2013 08:51
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak