Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
manna 1/2 szklanki
olej 1/3 szklanki
sól
olej
maka do podsypywania
banan 2-3 szt
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bananami

Mąkę wymieszać z kaszą manna, lekko posolic. Dodać olej i cały czas wyrabiajac dodawać wodę. Powinnismy otrzymać elastyczne ciasto. Ciasto podzielic na 3 części i pokolei kazdą rozwałkowywać na stolnicy na grubosć 3-4 mm. Wykrawać szklanka krążki. Banany obrac i pokroic w plastry grubości +/-5mm. Na kazdy krążek ciasta kłaść plaster banana i sklejać pierogi (można pomóc sobie i brzegi sklejac widelcem). W dużym garnku zagotować posolona wodę, wlać do niej troche oleju (żeby pierogi sie nie sklejały) i gotowac porcjami przez 5 minut od chwili wypłyniecia. Podawać polane słodka śmietanka ubita z cukrem lub z innymi słodkimi dodatkami. Z tej porcji wyszło mi 30 pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 07.03.2012 08:56
ciekawe
Mariposas 29.11.2011 21:22
ciekawy farsz
Renataj 19.11.2011 20:30
Ja również w takiej wersji pierogów jeszcze nie jadłam ale z pewnością spróbuję.
malaczarna23 10.11.2011 07:57
świetne,z bananami nie robiłam nigdy,trzeba spróbować
anemon 27.04.2011 12:53
Bardzo pomysłowe, super przepis dla dzieci i nie tylko.
Sarenka 05.09.2010 12:41
Ciekawe. Pewnie smakowalyby wszystkim dzieciakom.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak