Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik cytrynowy bez pieczenia

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 180 g
serek homogenizowany 150 g
jogurt naturalny 400 ml
galaretka cytrynowa 2
cytryna
biała czekolada 1/2
cukier puder 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
brzoskwinie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik cytrynowy bez pieczenia

Galaretki i żelatynę rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, ostudzić. Do miski wlać jogurt, serki, dodać skórkę otartą z cytryny i sok, czekoladę startą na tarce, cukier puder i tężejącą galaretkę. Wszystko utrzeć mikserem na jednolitą masę. Kawę rozpuścić w 1/3 szkl ciepłej wody, maczać w niej biszkopty i układać na dnie dużej tortownicy. Na biszkopty wylać 1/2 masy i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Wylać pozostałą masę i odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.

Przed podaniem udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.05.2017 09:08
deser wygląda pysznie
Mniam 25.06.2013 08:50
Pyszności.
monisia1977 25.06.2013 07:33
fajne ciacho
iwi 24.06.2013 21:39
Zabójczo pyszny
Renata9 24.06.2013 21:37
pyszny torcik
Rafał3 24.06.2013 21:32
ale super wygląda! koniecznie zrobię
Boska_Agatka 24.06.2013 21:30
po prostu wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak