Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na krakersach

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 3 paczki
mleko 1 l
budyń waniliowy 2
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
wiórki kokosowe 20 dag
masło 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na krakersach

Z mleka, mąki ziemniaczanej, cukru i budyniu w proszku gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło na puch i cały czas ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Do masy wsypujemy 15 dag wiórków kokosowych i dokładnie mieszamy. Blaszkę wyłożyć folią lub lekko posmarować masłem i wykładać na nią warstwami krakersy i masę , tak, aby warstw było jak najwięcej. Wierzchnia warstwą ma być masa. 5 dag wiórków, które odłożyliśmy prażymy na suchej patelni aby się zarumieniły i mieszamy z kilkoma pokruszonymi krakersami. Posypujemy gotowe rafaello. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby krakersy zmiękły i smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 06.08.2013 10:15
rewelacja :)
monisia1977 25.06.2013 07:33
fajne ciacho
kasienka23 25.06.2013 07:17
smaczne ciasto!
Rafał3 24.06.2013 21:32
ale super wygląda! koniecznie zrobię
Boska_Agatka 24.06.2013 21:30
po prostu wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak