Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 2 szt
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony

Na 2 duże porcje: Obtoczyc serki w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kłaść na mocno rozgrzanym oleju i smazyć z obu stron na złoty kolor. Na 4 porcje Ostrym nożem przekroić każdy ser na 2 krążki. Panierować je w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Włożyć na 15 minut do zamrazarki. Schłodzone krążki kłaść przeciętą strona na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor, odwrócić na druga strone i również usmażyć na złoto. Ser podawać bezpośrednio po przyrzadzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 29.12.2012 07:10
Zgadzam się, taki ser musi być pyszny.
Grażyna13 11.02.2012 10:48
To musi byc pyszne :0
Andzia1977
Andzia1977 11.12.2011 20:40
troszkę kaloryczne, ale pyszne
romanrafal
romanrafal 01.08.2011 15:51
smaczny
eli_555 16.04.2011 22:51
uwielbiam taki serek
Jastinka 07.03.2011 10:24
smaczne
agnieszka189 06.12.2010 16:00
już dawno nie jadłam
Agnieszka172 08.09.2010 20:05
super, muszę wypróbować:)
kasiurek 31.07.2010 09:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak