Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowo jajeczna

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek ugotowanych na twardo 5
garść świeżego szpinaku 1
rzeżuchy 1 szk
kawałek pora
rzodkiewek 5
majonezu 2 łyżka
sól himalajska do smaku
twaróg 300 (półtłusty)
jogurt naturalny 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowo jajeczna

Jajka obrać i za pomocą siatki do warzyw pokroić do miski. Rzodkiewki dowolnie pokroić a pora i szpinak drobno posiekać. Składniki te wrzucić do jajek, dodać rzeżuchę oraz także za pomocą siatki wkroić twaróg. Następnie dodać majonez, jogurt i przyprawy i wymieszać pastę. Pastę zostawić na kilka minut aby smaki się przegryzły i podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak