Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z sosem serowym Dianixa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
pieprz 5 ziaren
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
mąka 1,5 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z sosem serowym Dianixa

Żeberka płuczemy. dzielimy. Wykładamy do garnka, zalewając wodą, ponad nie. Gotujemy do miękkości z lisciem, zielem, pieprzem. Następnie Dodajemy zioła, paprykę słodką oraz przyprawę do żeberek. NA koniec do miski wykładamy śmietanę, mąkę, trochę wody mieszamy i wlewamy do wywaru ciągle mieszajać. Doprawiamy do smaku ssolą i pieprzem. Podajemy z sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.06.2015 12:03
na pewno znakomite
Alex_M 05.07.2013 10:36
pyszne zeberka
gosia56 02.07.2013 11:38
napewno pyszne
Katarzyna/kate1980 25.06.2013 17:44
świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak