Królik duszony w sosie śmietanowym

Królik duszony w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 sztuka
  • cebula

    ok. 4 sztuk
  • czosnek

    ok. 5 ząbków
  • śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Królika podzielić na porcję. Każdą porcję natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem; następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Cebule pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju; dodać ziele i liść; włożyć porcje królika; wszystko podlać wodą. Mięso dusić tyle aż będzie miękkie, w razie potrzeby uzupełniać wodę. Po uduszeniu krolika wyjąć, a sos zagęścić mąką i śmietaną oraz doprawić go wedle uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat