Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
marchewka 3 szt
pietruszka 3 szt
mały seler
cebula
kostka rosołowa
keczup pikantny
przecier pomidorowy
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko
mąka
filet z dorsza 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybkę kroimy, przyprawiamy, smażymy. Odkładamy. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce, cebulę drobno kroimy. Wszystkie warzywa podsmażamy. Podlewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy przecier i keczup do smaku, przyprawiamy. rybę układamy w misce, na wierzchu układamy sos. Najlepiej wykładać gorący sos,wtedy ryba lepiej przechodzi sosem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 24.06.2013 11:29
Uwielbiam rybkę w tym stylu,muszę zrobić,bo dawno jej u mnie nie było a pod wpływem tego przepisu pojawiła się u mnie na nią ogromna ochota,danie wygląda wybornie i niesamowicie smacznie,przydatny przepis.
Katarzyna59 24.06.2013 07:52
fajny przepis
gosia561 24.06.2013 00:12
ja robię z groszkiem zamiast pietruszki:)
Cranberry 23.06.2013 22:57
pyszna taka rybka :)
Iwa27 23.06.2013 22:05
uwielbiam taka rybkę
gotujebochce 23.06.2013 21:11
o jeju ale dawno nie jadłem!
Milena87 23.06.2013 21:09
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak