Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet arbuzowy.

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 1 łyżka
sok z ctryny kilka kropel
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet arbuzowy.

Z arbuza potrzebować będziemy najsłodszy, czerwony miąższ - bez pestek. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Wlać do pojemnika i wstawić do zamrażarki. Przez pierwsze 2 godziny mieszać sorbet łyżką co 30 minut, aby nie zrobiła się lodowa bryła :) Po dwóch godzinach mieszać częściej - szybciej zastyga ;)

Idealne na upały!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 19.06.2015 07:48
arbuzowy sorbet, supr pomysł na upalne dni
zdeba 13.01.2015 21:01
Jeszcze nie jadłam sorbetów arbuzowych, chyba muszę sama zrobić, bo wyglądają pysznie :)
mysza75 02.02.2014 13:47
super na orzeźwienie
Bernadeta1 13.01.2014 00:13
mój ulubiony sorbet
Wojt@s
Wojt@s 10.10.2013 09:41
ciekawy przepis
Jastinka 26.09.2013 13:18
świetny pomysł na deser
Stenka 18.07.2013 08:09
Orzeżwiający w upane dni
Klausia 17.07.2013 12:26
uwielbiam sorbety i arbuza :D połączenie tego razem to dla mnie bajka :)
Łucja 10.07.2013 09:27
pyszny :) w sam raz na upały!!
jozefinach 23.06.2013 17:30
Uwielbiam arbuza więc przypuszczam, że sorbet też polubię.
iwi 23.06.2013 11:46
Absolutnie obowiązkowy
Mniam 23.06.2013 11:01
Rewelacja!
kasiaw 23.06.2013 11:00
super orzeźwiający
Adam/ZUB3R 23.06.2013 10:41
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak