Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszowe risotto z leśnych grzybów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 woreczki
grzyby leśne
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
Bulion grzybowy
Pieprz biały mielony Prymat
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszowe risotto z leśnych grzybów

Kaszę wysypujemy z woreczków. Cebulę siekamy drobno. Grzyby leśne świeże przebieramy oczyszczamy i siekamy drobniutko. Na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy cebule , dodajemy posiekane grzyby i smażymy chwilę. dodajemy kaszę i dalej smażymy. Kostkę bulionową grzybową zalewamy 1 litrem wrzątku - mieszamy aż kostka się rozpuści. Podlewamy kasze ok 1/2 szklanki bulionu , mieszamy i nakrywamy. Po ok 5 min znów podlewamy - mieszamy. Robimy tak aż kasza będzie gotowa. Na koniec dodajemy pieprz i sól do smaku - mieszamy i dodajemy starty parmezan.Jeszcze raz zmieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.06.2013 10:03
ciekawy przepis
iwa643 23.06.2013 08:17
Wegetariański obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak