Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Na 10 słoików jednolitrowych
6 litrów ogórków średnich
4 litry wody żródlanej
10 ząbków czosnku
10 gałązek kopru
liść laurowy (po 2 na słoik)
ziele angielskie (po 4 na słoik)
pieprz ziarnisty (po ok. 5 na słoik)
kminek (szczypta na słoik)
10 łyżek soli
10 małych kawałków chrzanu

Do każdego słoika dać: przyprawy, łącznie z łyżką soli i koprem (także: chrzan, czosnek). Nakładać ogórki. Zalać wodą źródlaną i zakręcić. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 2 tyg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.05.2012 20:38
super
malaczarna23 21.07.2011 10:28
super
pauluna
pauluna 25.08.2010 20:18
smaczne sa
pola731 05.08.2010 21:23
apetycznie wyglądają :)
mamaga08 02.08.2010 13:34
Uwielbiam kiszeniaczki :)
plocia 28.07.2010 11:37
uwielbiam, mogę je jeść codziennie
iwa643 28.07.2010 08:02
tez juz kisiłam
Matik 27.07.2010 13:03
Robię tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak