Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory
cebula dymka ze szczypiorkiem
ząbek czosnku
sok z cytryny 1 łyżka
bazylia świeża garść
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowa

Kroki postępowania

1
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Salsa pomidorowa foto
2
Dodać posiekaną bazylię i dymkę, zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Krok 2 - Salsa pomidorowa foto
3
Świetna do mięsa z grilla.
Krok 3 - Salsa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.04.2014 19:31
idealny dodatek
IZABELA29 18.09.2013 08:56
szkoda,że swoje pomidory już się kończą .
usmiech 22.06.2013 22:28
super jako dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak