Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie fondue dla niespodziewanych gości

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
ser żółty 50 dag
sól, pieprz kolorowy, odrobina suszonego oregano i bazylii do smaku
bułki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie fondue dla niespodziewanych gości

Przekąska sprawdzająca się idealnie gdy masz niespodziewanych gości. Bułki kroimy w malutkie kromeczki które przekarajamy jeszcze na pół. W opiekaczu lub piekarniku robimy z nich grzanki. Ser żółty ścieramy na tarce, masło rozpuszczamy w małym rondelku dodajemy do tego ser. jesli nie mamy zestawu do fondue polecam wstawić mały garnek do większego garnka w którym znajdowac sie bedzie wrząca woda. w ten sposób ser sie nam rozpusci i nie przypali, przygotowana masę doprawiamy sola i kolorowym pieprzem do smaku. Wcześniej przygotowane grzanki nadziewamy na widelec i maczamy w fondue.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak