Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami i cukinią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 1 szklanka
cukinia 1/2 szt
pieczarki 15 dag
białe wino 1/2 szklanki
parmezan starty 1 szklanka
bulion 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami i cukinią

Na patelni podgrzewamy oliwę i dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dajemy drobno posiekane pieczarki. Podsmażamy chwilę. Dodajemy ryż , smażymy. Podlewamy winem- zagotowujemy. Następnie kiedy wino będzie zredukowane podlewamy bulionem ok 1/2 szklanki. Mieszamy dusimy. Jeszcze raz podlewamy - mieszamy. Dodajemy startą na tarce cukinie. Mieszamy. Dusimy aż ryż będzie miękki. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem do smaku i dodajemy starty parmezan. Mieszamy podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.06.2013 21:33
smakowicie wygląda
iwa643 22.06.2013 19:27
Polecam smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak